Tottenham, en mulig seriemester i år?

Å følge et fotballag blir etter hvert en besettelse. Det sies at det er vanlig å bytte jobb, hus og ektefelle, men fotballag, det skifter man ikke. Folk som sier at de før i tiden holdt med et lag, men nå har skiftet om til en konkurrent, kan sammenlignes med rike folk som stjeler tombolagevinster fra småunger.

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg holder med Tottenham. Og denne bloggen blir mye om laget fra Nord-London. Jeg ser alle kampene og prøver å finne små ting de gjør både rett og galt, og jeg prøver alltid å skrive objektivt. Jeg har kritisert Villas-Boas, jeg har kjeftet på Bale og ristet på hodet over utlånet av Assou-Ekotto. Akkurat slik jeg ville ha gjort med et hvilket som helst lag. Men ja, jeg skriver litt ekstra mye om akkurat Tottenham.

Tottenham er tradisjonelt sett et lag som mange liker. Selv de som holder med andre lag, sier som regel at Tottenham er ok. Og det er litt kjedelig. Det må faktisk være enda bedre at andre supportere misliker laget. For da er de en reell trussel. I mine nå snart 35 år som Tottenham-supporter har laget vært milevis unna å vinne ligaen. Det har blitt en og annen cuptriumf, men serien, den har som regel vært gitt opp før jul.

I år ser det annerledes ut. Tottenham ligger kun tre poeng bak Arsenal og de fleste ser Tottenham som en outsider til ligagullet. Det er nytt. Men det er noe annet som også er nytt. At adjektivet ”kjedelig” ofte blir brukt.

Tottenham har de siste tiårene vært forbundet med strålende enkeltspillere, offensiv fotball og et forsvar som som regel ikke var så god til nettopp å forsvare seg. De har hatt spillere som Ardiles, Villa, Hoddle, Waddle, Gascoigne, Ginola, Klinsmann osv. Glitrende fotballspillere. Men de hadde også spillere som Dean Austin. Wikipedia har en ganske så grei beskrivelse av ham. Han spilte drøyt 150 kamper for Tottenham uten å score et eneste mål og blir mest husket for at han ga bort mengder av innkast. Slik var Tottenham. Det var laget som hadde verdensrekord i kvalitetsavstand fra spiller nummer 1 til nummer 11. Men det var sjelden noen som sa at laget var kjedelig.

Tottenham har spilt én elendig kamp i år. Hjemmekampen mot West Ham var begredelig og det ble tap 0-3. Utenom denne kampen har Tottenham spilt åtte seriekamper og kun sluppet inn to mål. Det er ikke mindre enn sensasjonelt bra. Problemet er, og grobunnen til kritikken ligger i, at laget på de ni kampene kun har scoret ni mål. Det er lite sammenlignet med de andre topplagene. Legger vi til at tre av målene har kommet på straffespark er det lett å se at laget skaper for få store målsjanser. Men er det kjedelig for det, da?

Kjedelig er ofte øyet som ser. Noen av oss fotballinteresserte holder god defensiv organisering høyt oppe på listen over det som er spennende. Men de fleste liker å se mål og offensiv fotball. Og da har kan man si at Tottenham har en utfordring. Dette viser seg svært ofte i hjemmekampene, og gårsdagens oppgjør mot Hull var nok et godt eksempel. Hull kom for å forsvare seg og det ble opp til spillere som Townsend, Lennon og Soldado å finne åpninger. Dette skjedde sjelden. En og annen situasjon ble det, men noen sjansestatistikk å skryte av ble det ikke.

Spillet har blitt svært possessionorientert. Ballen går ofte på tvers og bakover. Spillere som Sandro og Paulinho gjør dette til en hovedoppgave i spillet sitt. Dette medfører at spillet i perioder kan bli vel stasjonært, preget av for lite fremdrift. Det kan, av og til med rette, bli oppfattet som kjedelig. Likevel blir det litt galt for meg når publikum piper mot laget.

Villas-Boas gikk til angrep på egne fans etter kampen mot Hull. Han mente spillerne fortjente bedre enn pipekonsert da laget har hatt sin beste seriestart i Premier League noensinne. Det er tøft av portugiseren og definitivt en risikosport. Men står det ikke litt respekt av det han gjør også? Spillere hører publikums reaksjoner og en av de viktigste, kanskje den aller viktigste oppgaven til en manager er å motivere spillerne. I dagens mediesamfunn, og da spesielt i en så profilert liga som Premier League, er dette en heldagsjobb, utenom alt det andre som følger med. En manager må benytte alle muligheter til å påvirke spillerne sine. En av de tingene jeg husker aller best som spiller var når treneren var villig til å stå i enhver storm for sine spillere. Det er slikt som skaper en tillit og har en enorm effekt innad i en gruppe. Hvis manageren er villig til å gjøre litt ekstra for deg, ja da er det lett for at spillerne har lyst til å gi litt ekstra tilbake. Men dette er som sagt en risikosport. Ingen klubber har noen som helst sjanse til å lykkes uten støtte fra supporterne. Dette er ikke et grep som noen managere kan benytte seg ofte av. Men det var kanskje på sin plass nå, eller?

Uansett setter publikum fingeren på noe. Fremdriften i Tottenhams spill er svak. Og dette må forbedres skal de være en reell gullkandidat. Likevel er utviklingen av laget interessant. Ofte starter en suksess med å bygge et bunnsolid forsvar. Og Tottenham har nå midtstoppere og keeper som stopper mye, og tre alternativer til de to defensive midtbaneplassene som holder aller høyeste nivå i å stoppe motstandernes angrepsoppbygging. Det er en fryd å se Sandro som alltid er i veien, Paulinho som vokser og vokser og Dembélé som er så god at det gjør litt vondt å se en av de tre sitte på benken.

Men hva skal skje for å bedre det offensive? Løsningen ligger nok i varierende pasninger på midtbanen. De aller fleste lag som vinner noe er flinke til å skape gjennombrudd. Men det gjelder å se gjennombrudd over hele banen. Et gjennombrudd skjer ved å spille forbi et pressledd. Og spesielt viktig, i dagens internasjonale fotball, er det å finne mellomromsspillere bak midtbanen til motstander og foran forsvaret deres. Det blir for litt å lese slå lange baller i bakrom hele tiden. På den måten skaper man som regel ikke gjennombrudd, men man søler bort ballen. Det første som Villas-Boas da bør gjøre er å bytte Holtby med Eriksen. Det er interessant å se gjennombruddshissige folk som Lennon, Townsend og Soldado samtidig på banen, men da er man helt nødt til å bringe ballen høyere i banen for så å slå stikkere. Og her er Eriksen av et helt annet kaliber enn Holtby. Hvis man får til trekantkombinasjoner, der ballen slås fra eksempelvis Sandro til Paulinho så bør neste ball oftere finne en mellomromsspiller høyere i banen. Noe av det flotteste jeg har sett i år er Eriksens stikker til Sigurdsson mot Norwich, og det er her nøkkelen til Tottenhams suksess ligger. Hvis dette kombineres med at Paulinho også oftere blir med fremover, slik han gjorde i bortekampen mot Aston Villa, da vil det skape enda mer trøbbel for motstanderne. Resultatet vil bli at Townsend blir litt mer glemt og at han kan få ballen enda høyere i banen. Slik det er nå må han drible i nærmere 50 meter for at det skal bli farlig. Og det er tøffe krav for en ung kantspiller. Men Townsend i en mot en rundt sekstenmeteren er det laget bør strebe etter å oppnå.

Spillere må oppleve gode situasjoner for å få økt selvtillit. Tottenham er godt i gang poengmessig, men de få sjansene som produseres kan likevel slite på nettopp selvtilliten. Og da er noen dårlige resultater ikke så langt unna. Det handler nå for Tottenhams del om å få til kombinasjoner, få spilt Soldado til mer sjanser, for som ren avslutter er han en av de absolutt beste, slik målet hans mot Aston Villa beviste. Da er han iskald. Og får de til dette vil den berømte ketsjupeffekten komme.

Da er det ikke så dumt likevel å ha det bunnsolide defensive og alle poengene til nå. Til nå har laget prestert omtrent fjerde best, slik de ligger an på tabellen. Best defensiv, men mangelfull offensiv. Får de skikk på det offensive spillet kan laget gå helt til topps. Og da kan det hende at enkelte supportere som var på White Hart Lane mot Hull, angrer at de buet i løpet av sesongen som ga det første seriegullet på over 50 år.

 

 • superjackW

  No penalty, no goals!

  Arild. Kan du vennligst skifte fra Tv2 til Blogg.no. Kan Tv2 vennligst få denne mannen med lite selvironi, og sure ansikt bort fra Tv og fotballsnakkis. Arild du klarer bare ikke å være objektiv. Se til personer som; Lars Sivertsen, det er personer som har peiling. Arild > Fotball kyndig ? ..eemh !?

  • Herman Friele

   Ja. For det har ingenting med at du er Arsenal-fan? Du er jo selvfølgelig objektiv.

  • Guest

   No penalty, no goals? Okei, da burde tottenham spilt årets champions league istedefor arsenal da. Tenk før du skriver..

 • Skuggz

  Spurs har fryktelig mange spennende spillere, men jeg føler på en måte at Spurs mangler noe, de har vunnet kamper på marginer (3 straffer som har vært avgjørende, hvorav den siste vel var feil/billig?). Kjøpet av Lamela stiller jeg meg uforstående til ettersom Spurs kanskje ikke bruker rene vinger/krittslikkere som Lamela er kjent for å være, og mtp at han kostet 30mill var det kanskje feil? Soldado har scoret 4 mål, men 3 av de på straffe, og som en storscorer som Spurs trenger etter at Bale dro føler jeg ikke at han har overbevist etter 9 kamper når man ser at de andre topplagene har en og/eller to spisser som har scoret 5 eller flere mål. Personlig er jeg ikke imponert over Spurs hittil i år, og jeg føler at de har vært noe heldige ved å få 19 poeng ut av det de har prestert. I den kategorien som folk så Spurs ligge i før sesongen (kjempe om 4.plass med LFC, Arsenal) så føler jeg at Arsenal og Liverpool har utviklet seg mer, og bedre enn det Spurs har gjort. Bale var en såpass viktig spiller for Spurs i fjor at jeg tror det er tidskrevende og noe vanskelig å skulle gå fra å være avhengig av en spiller så mye til å spre ansvaret ut på flere spillere. Beklager at det ble et litt negativt innlegg, er fan av Villas-Boas og mange av spillerne de har, men føler bare ikke at de har vært så gode som tabellen tilsier, og at det mer har gått på flaks (i andre tilfeller vil slike knepne seire bli ansett som vinnermentalitet, men føler ikke at det er det vi ser i Tottenham).

  • TBone

   Erik Lamela er en offensiv spiller som oftest spiller høyrekant, men også kan spille sentralt eller venstre. Han er best med venstre fot, og spiller høyrekant, hvilket bør være et ganske soleklart hint om at han ikke er, som du sier, en ren ving/krittslikker. Så hvordan han kan være kjent for å være det, kan jeg ikke forstå. Lamela er vel egentlig ganske lik Townsend, men er nok vant til mer plass, mindre tempo, og bedre tid til driblerier. Det, samt at han ikke var veldig lysten på transfer til Spurs, er vel de største utfordringene ved det kjøpet. Det skal dog sies at Veland, som såvidt meg bekjent regnes som en av norges største eksperter på italiensk fotball, som i tillegg er Romafan, mente at Lamela var et stort tap for dem og en fantastisk signering av Spurs. Forhåpentlgvis viser han seg som et talent i ypperste verdensklasse, som Veland mente han var, om han får litt tid på seg til å tilpasse seg nytt land og ny spillestil.

   I følge http://www.footstats.co.uk/index.cfm?task=Leagues, har Spurs til nå i sesongen flest avslutninger, sammen med Chelsea, og samtidig troner Spurs alene på topp i flest avslutninger imot. I følge http://www.whoscored.com/Regions/252/Tournaments/2/Seasons/3853/Stages/7794/TeamStatistics/England-Premier-League-2013-2014 er Spurs laget som har hatt mest possession så langt i sesongen.

   De har ballen mest, de avslutter oftest, de har færrest avslutninger imot. Og de har plukket for klubben rekordmange premier league-poeng etter 9 serierunder. Det er drøyt å mene at klubben skuffer.
   Utfordringen er å skape større sjanser, samt å treffe bedre på avslutningene. Inntrykket av at de skuffer kommer stort sett av at de ikke vinner kamper med mer enn et mål, noe som i stor grad skyldes at laget foreløpig har en egen evne til å bomme på store sjanser og til å hente frem det beste i motstanderes keepere.

   • Markus Knutsen

    “Og samtidig troner Spurs alene på topp i flest avslutninger imot.”
    Følger du statistikken du linker til, så er det kun Manchester City som har hatt færre skudd imot enn det Spurs har.

    • TBone

     Beklager, mente færrest skudd imot. Så vidt jeg kan se har også City flere skudd imot enn Spurs.

   • Skuggz

    Da syns jeg det er merkelig at Lamela har blitt satt på benken så ofte som han har? En spiller til 30mill pund burde være så god at han ikke trenger å tilpasse seg noen ting! At Spurs har hatt flest avslutninger kan jeg virkelig ikke se på som positivt mtp at de kun har 9 mål, og å skylde på at motstanderens keeper har spilt så fenomenalt blir å bortforklare. Det er ikke snakk om flere enn 3-4 scoringer fra de lagene Spurs har møtt så hadde de ligget på 11-12 poeng i stedet. Jeg syns Spurs gjorde det bedre i fjor, og mener at de har vært heldige i en del situasjoner, og vunnet kamper pga. straffer (Palace, Swansea, Hull) samt redde seieren på overtid (Cardiff). Roberto Soldado til 26mill pund har ikke imponert med sine 4 mål, spesielt mtp da at 3 av dem er på straffer, så det er mye å ta tak i!

    • arildstavrum

     Offensivt halter det, mens laget er bunnsolid defensivt. Det gjelder å se begge deler av spillet.

    • TBone

     Nei, det er ikke noe motsetningsforhold i å ikke bruke Lamela og samtidig hevde at kjøpet ikke var dumt. Alt tydet på at han er en kjempespiller, men å kjøpe en slik spiller fra en annen liga er alltid en risiko. Noen er ikke klare for å ta steget, noen trenger tid på å tilpasse seg, og noen klarer det aldri. Men Lamela ble regnet som et av verdens største talenter, og han kunne ta rollen som stod ledig når Bale forsvant.

     Så har det vist seg at han ikke er helt der han skal være, sportslig og mentalt, samtidig som Townsend har hatt en svært god sesongstart. Da har det blitt lite spilletid på ham, foreløpig.

     At Spurs har flest avslutninger og bare ni mål er ikke veldig positivt, men det viser jo at det ikke er marginer som gjør at de vinner. De slipper inn få mål – fordi motstanderne skaper få sjanser. De scorer få mål – til tross for at de skaper enormt mange sjanser. Lite som tyder på marginer her. I de fleste kamper (alle?) har Spurs vært nærmere en scoring mer enn hva motstanderne har. Det tyder på at det ikke er marginer som gjør at de vinner, men at det å skape sjanser lønner seg i lengden.

     Jeg skylder ikke på at motstandernes keeper har spilt fenomenalt, men sier at Spurs skyter dem gode.

     Spurs gjorde det ikke bedre i fjor. De vant veldig mange kamper med et mål, og da gjennom en enkeltspiller som spilte over evne og scoret avgjørende mål mens laget slet. De dominerte mindre spillemessig og sjansemessig, de tapte stort i kampene mot Arsenal og Chelsea på henholdsvis Emirates og White Hart Lane, og gav bort mange poeng mot “enkel” motstand tidlig i sesongen.

   • arildstavrum

    Det forundrer meg at spillere som Lennon og Holtby får spille mer enn Lamela.

    • TBone

     Har du sett Lamela de gangene han har fått sjansen? Han virker både usikker, umotivert og ute av form. Å gi ham tid og mindre press i starten er ikke dumt.

     Holtby har spilt til tider stort i Europa League, med mange fine assists, så det er forståelig at han blir gitt sjansen til å gjøre det samme i PL. Dog viser han stadig der at han ikke er helt klar for det nivået.

     En Lennon i form kan være stor. Å få ham i gang er viktig.

  • arildstavrum

   Problemet er at Soldao ikke blir spilt nok i gode posisjoner. Han er en klasse avslutter, men ingen hodespiller.

 • Thomas Storaker

  Godt innlegg, helt enig. Holder ikke med Spurs, men alltid vært en liten fan av de. Ser de fleste av kampene deres. De har et luksusproblem på midten av Dembele, Paulinho og Sandro. 10’er rollen skal være Eriksen’s. Han kan bli en Silva/Mata. Townsend og Lamela på flankene er nok av krativitet. Om de får drillet det inn, er det eg fremtidsrettet lag som kanskje absolutt kjempe om pokalen.

  • arildstavrum

   Nøkkelen ligger nok i nettopp Eriksen.

 • jomsemann

  Tottenham klarer å ta med seg 3 poeng fra kamper der de spiller dritt! Det klarte de ikke ifjor, så det kan være avgjørende i Mai. Blir spennende å se

  • TBone

   Det gjorde de til gangs i fjor, men ikke så ofte tidligere år. I fjor spilte de “dritt” i mange kamper, men ble redda av et langskudd av Bale i kampens sluttminutter.

  • arildstavrum

   akkurat!

 • Eirik Skommo

  Føler at du glemmer av capoue her, han er riktig nokk skadet, men han så fantastisk ut i de første kampene i mine øyne, også spennende å se Lamela ettervert, så mye av han når han var i roma, fantastisk spiller!

  • arildstavrum

   skader skjer, men capoue er ikke så nødvendig i og med at de har dekning i den posisjonen på defensiv midtbane. Skulle gjerne ha sett mer av Lamela på banen.

 • gollum

  Arild stavrum som skrev den artikkelen om at var bedre enn ronaldo. Blant så mange idiotiske artikler.

  • Markus Knutsen

   Bra Norge?

  • arildstavrum

   Vanskelig å vite hvem jeg skrev om her…

 • Erlend Kristoffersen

  Spurs har tatt ett poeng i de to toppkampene de har spilt. Og enda møter de City, Everton og Southampton borte, samt United og Liverpool hjemme. Der har du problemet. Ser pr. nå ikke ut som noe mer enn en topp fire-kandidat, da de har hatt et lett program til nå.

  • TBone

   Tottenham har hatt et lett program foreløpig, det har du helt rett i. Men Arsenal, Liverpool og Everton har hatt det vel så lett, City og United ikke mye hardere. At Spurs kun har fått et poeng fra kampene er ikke helt representativt fra spill og sjanser i kampene, og eksempelvis Chelsea, som har hatt det hardeste programmet og kommet svært godt ut av det, har hatt marginer med seg i sine kamper så langt.

   Det er umulig å si utfra de få toppkampene som har spilt hvordan det vil ende til slutt. At Tottenham tar flere poeng enn vanlig i kamper mot de dårligere lagene er dog et langt skritt i rett retning for Spurs.

   Dog er jeg enig med deg i konklusjonen. Spurs ser ikke ut som mer enn i bestefall topp 4, men det er mer basert på spillestil og kvalitet i siste tredjedel.

   • UnitedFirst

    Hvordan kan du mene at United ikke har hatt mye hardere program? De har vel hatt et så vanskelig program om det var forsvarlig å gi dem

    • TBone

     United har hatt tre topplag, to av dem på bortebane. Det er noe hardere, ikke ekstremt. I tillegg er vel kanskje bortekampen mot Swansea vrien. Men Spurs har hatt to londonderby i tillegg til toppkampene mot Arsenal og Chelsea, noe som aldri er walkover.

  • arildstavrum

   Det vil vise seg det.

 • TBone

  Jeg håper det, men tror det ikke. Spurs mangler noen viktige elementer i spill og “kultur”, som gjør et premier league-gull lite sannsynlig. Men forhåpentligvis kan de være nærmere enn på lenge.

  Tottenhams fremste utfordringer i kampen om seriegullet:
  1. Vinnerkultur
  Det er et merkelig fenomen, men har eksempelvis redda Man United stort de siste årene under Ferguson. Jeg har i flere år ment at stallen til United ikke er så forbaska god, og vi har sett klare indikasjoner på det de siste sesongene. Men klubben har hatt en tendens til å få avgjørende situasjoner til sin fordel, motstandere har bommet på enorme muligheter, United har vært supereffektive, de har fått de nødvendige poengene i kamper hvor de langtfra har dominert. Spillere har også gjerne overprestert i de viktigste kampene, i kamper mot andre storlag. Spurs har en lang vei å gå på effektivitet i kamper generelt, og på å hente ut det beste i kamper mot topplag. Det så vi senest mot Chelsea, hvor Tottenham gjorde soleklart sesongverste i andre omgang, etter en finfin første.

  2. Mange nykommere
  Lamela var det store forventninger till. Foreløpig ser han ut til å være et bomkjøp, men forhåpentligvis trenger han bare tid. Soldado er sikker fra straffemerket, og scoret et behagelig mål mot Villa, men han sliter med å komme til de store sjansene fra åpent spill, og sliter også i kombinasjonsspillet. Foreløpig ser han ikke ut til å være den spissen Spurs så sårt trenger. Eriksen har vist seg frem glimtvis, men mangler mye på å prestere jevnt. Holtby trenger enda tid til å tilpasse seg. Chadli er jeg usikker på, trenger han tid eller er han bare en squad player man ikke kan forvente allverdens av? Chiriches forventer jeg at kommer til å rote det til for seg selv ved flere anledninger, før han forhåpentligvis blir en solid stopper etterhvert. Paulinho har gjort det relativt bra, men trenger nok også tid for å prestere på absolutt toppnivå. Capoue var strålende i sine første kamper, men skuffa stort mot Arsenal. Ujevn fordi han trenger tid, eller var han billig fordi han ikke alltid presterer som han gjorde på sitt beste? I tillegg til disse nevnte, er også Rose og Townsend på sett og vis “nye”, Kaboul og Sandro spilte knapt i fjor. Alt dette tror jeg at har bidratt til at det offensive ikke sitter 100%, og jeg tror det også vil gi store utfordringer i kamper mot topplagene, som vi foreløpig har sett tegn til mot Arsenal og Chelsea.

  3. Overgangsspillet
  Det som først og fremst får Spurs til å se skuffende ut, til å se tannløse ut, til å oppleves som kjedelige, er at de knapt har tatt vare på en eneste overgangsmulighet så langt denne sesongen. De er så opptatt av å beholde ballen i laget, at de ikke skyter fart fremover når mulighetene byr seg. Det som gjerne kjennetegner suksessrike lag, bortsett fra Barcelona, er fantastisk kontringsspill. Det er slik United har vunnet de siste åra, det var overgangene med Henry på topp som besørget Arsenaldominans i sin tid, og det er hurtig angrepsfotball som har gjort Dortmund og Bayern til to av verdens beste lag de siste par åra. Tottenham snegler seg i angrep, noe Barcelona har hatt suksess med, men for å gjøre det relaivt effektivt trengs det ekstreme ferdigheter på små flater, på et nivå Spurs’ spillere ikke helt befinner seg på. Nå spiller riktignok Spurs på litt større flater, med litt lenger pasninger i snitt, men allikevel vil jeg si at det kreves ferdigheter på eksepsjonelt nivå for å lykkes med den stilen, noe vi har vært vitne til flere ganger at Tottenham sliter med. Og jeg tror det er med på å bidra til at Tottenhams spisser ikke ser gode nok ut – de får rett og slett for lite rom å jobbe i, for liten plass til bevegelser i boks når ballen nærmer seg og til avslutninger når ballen endelig er der.
  4. De andre laga
  De siste par sesongene har det vært muligheter for å hevde seg, fordi andre lag har rota. City var skuffende i fjor, men tok allikevel andreplassen. United var heller ikke veldig imponerende til tider, men vant allikevel klart. Chelsea har rota i flere sesonger, Arsenal har også prestert dårlig og hatt mye motgang, og Liverpool har, som alle vet, underprestert enormt i forhold til klubbens størrelse. I år visste vi at det kunne bli åpent, på grunn av store endringer i management. Men Arsenal redda sesongen ved den irriterende fantastiske signeringen av Özil, og har allerede vist at de kommer til å være bedre enn de har vært på nærmere 10 år. Chelsea har fått tilbake Mourinho, og selv om de har hatt litt startvansker, så ser de ut til å ha fått tilbake mye av det de hadde da han sist var i klubben – da spesielt evnen til å få marginene med seg i toppkamper. I tillegg har de massivt med offensivt talent, og om de får igang spissene kan de bli virkelig gode. City og United sliter foreløpig, men med de pengesekkene de klubbene sitter på, og spillermaterialet spesielt førstnevnte klubb besitter, er det langfra utenkelig at de våkner. Og i tillegg har altså Liverpool våknet, med et angrepsarsenal på høyde med det beste i verden. Bør vi også inkludere Everton? Hvor gode de vil være under Martinez’ ledelse fremstår for meg enda som uvisst, derfor blir kampen til helga veldig spennende. Men alt i alt, kan man forvente at det skal mer til å bli seriemester i år, enn de foregående sesongene. Flere om beinet, flere klubber som presterer, færre som roter. Kombiner dette med tidligere punkter, og det er drøyt å tro på Spursgull.

 • Ante w

  Når Stig kommentere søndag å sir han har ingen tru på Torres ikke kommer i nærheten av det han gjor i liverpool fremover, så har i hvertfall ikke Tottenham og Soldado med sine straffe spark sjangs. Ingen hadde trua på Torres i premier league studio heller. Ingen anelse. Tottenham vinn ikke, det garantere eg å håpe virkelig det går til Fans med dem

  • arildstavrum

   Er det nok å score på en kjempetabbe fra forsvaret etter flere sesonger med måltørke?

   • Ante w

    Når Torres har stanga og stått på å sprunge på hver ball så blir marginan før og gjøre feil større å større. City blei satt under press når Eto kommer inn på resultatet 1-1, med han og Torres så går jo Chelsea får seier.

 • Thomas Svane Søndergaard

  Er det én ting man kan stole på er det at Arild Stavrum tar feil. Så takk for tipset! Da slipper vi hivte flagg i Nord-London også denne sesongen.

 • fgunners

  Veldig synd at Tv2 slipper stavrum til på hovedsiden dems. Det er ikke første gang han har skriver bokstavelig talt dritt på den rosa tottenham bloggen hans. Og det at folk tar en kar som..ja… Ikke har klart seg med et fotballag i 2 div tidligere før seriøs er egentlig bare rart for meg.

  • MurdRich

   Trist at du da gidder å lese innlegget for så å gidde å kommentere det, sier jo litt om hvor lite du har å gjøre. Arsnal kommer hverfall ikke til å vinne noe i år heller, når de møter bedre motstand, så er det totalt kollektiv kolaps.

   • Jeppe August Hæhre

    jasså de gjör det ja?

 • MartinhoRBKer

  helt utrolig at de sier noe sånt. Tottenham har nesten bare vunnet med 1 mål hver bidige kamp. det er no i allefall ikke noe artig å se på da !!!!!!!!!

 • Ante w

  Hadde en så klok å god spiller som Willian hatt trua på at det blir spurs sin sesong, domt å gå til Chelsea da. Sir no om Tottenham vinn sesong hehe ja det spørrs

  • AndreasBV

   Det spurs.

 • Johan

  Får Tottenham litt mer flyt i angrepsspillet, kan de kjempe om topp tre. Men da må de få i gang alle sine offensive spillere. Defensivt er Tottenham solide. I tillegg har Tottenham Europa League ved siden av som kan være belastende. Men klarer Defoe og Soldado å få tosifret, samt Lamela, Townsend og co. finner formen, kan det bli topp tre.

 • Fjopboll

  Bare bullshit! Spurs har fremstått som det klart svakeste laget av de seks største (ingen oppramsing nødvendig) hittil i år.
  Din kilde til dette er kun dine overoptimistiske Spurs-øyne mister Stavrum.

  • TBone

   Spurs har fremstått som klart svakere enn Manchester United så langt? Laget som topper på possession, på avslutninger, på færrest avslutninger imot, fremstår som svakest av topp 6?
   Du burde skrevet kolon bak “Bare bullshit”.

   • MurdRich

    tørre fakta er tørre fakta, en annen diskusjon er hva som foregår under fotballkampen. det varierer naturligvis for spurs, men det skulle bare mangle etter å ha solgt en verdenstjerne for så å kjøpe seg “et nytt lag”. men alt i alt synes jeg spurs ser ut til å ha noe stort på gang, de har kjøpt ungt og smart. har en stall full av unge erfarne PL spillere som har flere av sine beste år foran seg. capoue og vlad feks er to bra og billige kjøp.

    mens spurs har hatt en halveis formsvikt hele denne sesongen, har liverpool og everton spilt glitrende fotball og svever på en formtopp..men spurs ligger bare 3 poeng bak pool på en 4. plass. Synes det lover godt.

    men tiden får vise, tror spurs kommer til å bli bedre neste sesong når gutta har blitt samspilte og et år eldre i PL. så kan godt hende det blir bare en 5-7 plass denne sesongen.

  • MurdRich

   Dette innslaget tyder på at du har meget lite peiling på fotball. Pinlige greier.

 • superjackW

  Arild er en liten selvhøytidlig drittunge, som ikke tåler kritikk. Sletter på kommentarer som han ikke liker. Jeesus

  • InfamousBryn24

   Har han alltid gjort! 🙂

 • InfamousBryn24

  Herr Stavrum må selvfølgelig få tro at Spurs kan vinne, men både Chelsea, Arsenal og City ligger et stykke foran både når det kommer til stallen og utviklingen. Der Spurs ser ut til å bli tammere foran mål blir spillet til f.eks. bare bedre og bedre!

 • Kristoffer

  Tottenham som mulig seriemester? Neppe. Med 6 spillemål fordelt på 9 kamper – ligaens laveste uttelling? I tillegg til et relativt lett kampprogram (utennom Chelsea, Arsenal).

  Uten langskudd målene til Bale som kompenserte for lite effektiv angrepsfotball, kommer det nok til å bli endel poengtap frammover. Kamper vinnes ikke av ineffektiv-possesion spill.

 • Gunnar Ringen

  Ser også på Spurs som en outsider til gullet, men hva tenker du om venstrebackposisjonen? Har sett alt for lite av Rose og Naughton denne sesongen, og Verthongen fungerer naturligvis bra, men med hans kvaliteter rent defensivt synes jeg han burde spille stopper. Chiriches er spennende og var kanskje banens beste mot Hull, men i mine øyne holder Verthongen pdd, et ganske mye høyere nivå en de andre forsvarsspillerne i Spurs. Det andre ankepunktet er kanskje bredden helt på topp. Lamela, Townsend, Sigurdsson osv vil bidra med mål, men av rendyrkede spisser har de kun Defoe og Soldado som gode alternativer. Adebayor må bort og Kane, Lancaster osv, er vel mere utlånsobjekter inntil videre. Skal Spurs kunne vinne gull, vil jeg tro de trenger minst én spiss som leverer over ti mål. Gleder meg for øvrig til å se Tom Carroll etter utlånsperioden sin. Spennende engelsk talent!

 • ArntTanem

  Nå har vel Stavrum aldrig vært i vater da

 • Arve Henriksen

  Jeg hater mye her på kloden, altfor mye, men jeg er allikevel evig imponert over all eder og galle som spys ut i kommentatorfelt verden over. Tottenham vinner selvsagt ikke serien, men som Tottenhamfan må jo Stavrum ha lov til å håpe? Han som sitter igjen skuffa uansett. 🙂

 • Barcagutt14

  Mener du fortsatt at Spurs kan være en gullkanditat? Jeg tror ikke man vinner premier league med så tampt offensiv spill. Du kan ikke forsvare deg til seriegull, du skriver også at de er bunnsolide devensive. Idag blir vertoghen og gutta avslørt etter min mening etter og ha møtt et godt city lag… men er generelt veldig enig i mye av det du skriver, spesielt det med at du er messi fan, det liker jeg!

 • Ante w

  Nå no e det spurs. Mulighetan ser 5 emelig svak ut;)
  Mye rævva på AVB. Huske fra Chelsea tida hannes der han prøvde å skape god moral i troppen, beskjeden var klar: veteranan sko benkes. David Luiz sko ha sitt første Champions League mål men dog bomma på straffen og sendte Chelsea ut av turneringen. (tulling) Ka han gjør med Tottenham no, finns ingen humor i laget, kjedelige spillera, kjedelig uttalelser som at publikum e kjedelig. Treng et år i ChampionShip

 • fgunners

  Nå håper jeg at du Stavrum og alle dere Sperms supportere holder kjeft ” Tottenham, en mulig seriemester?” Dere må ha røyka dere helt fine om dere virkelig tørte å drømme så høyt. Dere ble pussa på av Arsenal og det har dere blitt hver gang nå i snart 15 år.. Dere lærer faen aldri, og digg det med walcott og gesten mot fansen. Men skulle virkelig ønske at dere ikke var så jævla naive som dere er nå.. Stakkars stakkarslige mennesker. Den duoen på sperms merke tror jeg vil fly vekk fra white hart Shit nå ganske snart.. Tar nok med seg adebayor i samme sleng og.

  Coyg!!