Tiden er nå, Tottenham!

Sønnen min er mer opptatt av jul og bursdager enn jeg er. Han er tross alt barn, jeg er voksen. Men det er også naturlig at denne gleden over gaver (hvis det er det man forbinder med jula…) erstattes av andre ting. Og julen, for en del av oss voksne, har nå blitt flyttet til sommeren, til det som på godt norsk kalles Silly Season.

 

Og det smitter over på sønnen min. Han kom løpende ut i hagen her en dag og sa: ”Manchester United har lyst å kjøpe Gareth Bale!” Det var dyp og ekte fortvilelse å lese i ansiktet hans. Jeg har alltid vært Tottenham-supporter og har styrt ham, må jeg innrømme, mot det samme . (Man skal selvsagt ikke presse barn til noe som helst, men når jeg kjøper fotballdrakt til ham eller en ball, så er det fort et Tottenham-merke der. Det ble Tottenham Juniors og ikke Chelsea eller City…)

 

Jeg sjekket selvsagt Bale-saken umiddelbart. Og ganske riktig, United hadde lagt inn et bud. Sommeren som hadde startet så lovende, var nå full av mørke skyer.

 

Et salg av Bale vil være katastrofalt for Tottenham. Kanskje den enkeltspilleren som, ved siden av Messi, var mest avgjørende for sitt lag. Hadde Tottenham vært uten ham i 2012-2013 ville laget fort ha havnet bak begge lagene fra Liverpool og kanskje ned mot midten av tabellen, omtrent på nivå med Norwich. Så avgjørende var Bale.

 

Han er også en spiller som gjør det vanskelig å bedømme Andre Villas-Boas’ karriere som Tottenham-manager. Villas-Boas har blitt et av de heteste navnene blant managere. Han ble nevnt da PSG skulle ansette ny og også i disse dager etter den tragiske nyheten om at Vilanova må trekke seg i Barcelona. Men hvor god jobb har egentlig Villas-Boas gjort? Uansett hvordan man vrir og vender på det, laget kom én plass høyere året før med Redknapp som sjef.

 

Men Redknapp hadde spillere som Modric og Van der Vaart vil mange innskyte. Ja, men han hadde ikke Vertonghen, Lloris eller Dembélé. Og Bale har blitt et år eldre og enda bedre. Dette siste jeg sier her kan også plukkes fra hverandre. For kanskje er det Villas-Boas’ fortjeneste at disse fire siste har tatt så store steg fremover. Det er vanskelig å konkludere vedrørende Villas-Boas ennå, og det er nettopp det som skjer nå, dette overgangsvinduet og utviklingen av laget frem mot jul som blir viktig. Det er nå man vil se hvor dyktig han er, for det er nå Tottenham må ta steget skal de være med å kjempe om titler.

 

Manchester City har vist at de mener alvor. De kvittet seg med Manchini og hentet Pellegrini, noe som virker som en kvalitetsheving. Laget har også hentet spillere for drøyt 800 millioner kroner. City er foreløpig den største favoritten til seriegull. Men også Manchester United, Chelsea og Arsenal rasler med sablene. Det er mange som mener alvor, også Liverpool ulmer i bakgrunnen. Det begynner å haste, Tottenham.

 

Sommeren begynte som sagt bra. Paulinho-kjøpet var helt ideelt. Dette er en overgang à la Vertonghen, en klassespiller, i sin aller beste alder. Paulinho er 25, som Vertonghen var da han kom. Man forventer at Paulinho vil gå rett inn på laget og være en av de beste midtbanespillerne i Premier League. Dette gjør at Tottenham for øyeblikket har tre sentrale midtbanespillere i verdensklasse. Brasil er kanskje den største favoritten til VM i 2014, og det kan faktisk tenkes at den sentrale midtbanen utgjøres av to Tottenham-spillere, da en skadefri Sandro vil være vanskelig å komme utenom for Luiz Scolari.

 

Men her ligger også det alltid fortvilende med Tottenham. De kan ha tre sentrale midtbanespillere i verdensklasse (brassene pluss Dembélé), men mangler kanter. Hvis Bale fortsetter, slik han må gjøre, i en mer sentral rolle, da har Tottenham kun Lennon og det er ikke nok. Derfor var dagens nyhet, om at Nacer Chadli var klar, svært gledelig. Spilleren fra Twente kan løse krisen på venstrekant hos Tottenham, der eksempelvis Gylfi Sigurdsson har vikariert med varierende hell. Chadli holder også en god alder (23), er etablert i troppen og på laget til Belgia, et lag som er outsider til VM-tittelen neste år. Belgia har ikke vært på dette nivået siden 1986, da de kom til semifinale. Tottenham har dessuten hatt stort hell med sine to siste belgiske signeringer (Vertonghen og Dembélé) så det er egentlig bare å håpe at klubben fortsetter på dette sporet. Kanskje ligger nøkkelen i å hente Benteke (eller Lukaku som jeg fremdeles drømmer om å se i Tottenham-drakta, og som kanskje blir enda mer aktuelt om Rooney skulle velge Chelsea…) at det begynner å bli så mange belgiske spillere i klubben som kjenner hverandre.

 

Men dette med Benteke/Lukaku er det virkelig viktige. En Tottenham-offensiv kan ikke i 2013-2014 bli ledet av Adebayor eller Defoe. Det holder bare ikke. Ny spiss er avgjørende. Alternativt kan man prøve å bruke Bale som en slags falsk nummer 9. Bale i en helt fri rolle, som slipper seg ned for å hente ball, med Chadli og Lennon på kantene og en trio Paulinho, Sandro og Dembélé kan fungere. Men kanskje ikke over en hel sesong. Derfor vil en ny spiss gi en ekstra dimensjon hos Tottenham. En kraftspiss  som Benteke/Lukaku foran Bale er meget interessant, men det virker jo også som om Benteke tviler litt selv på hva han vil og jeg håper at Tottenham ikke kaster bort for mye tid på ham. De må bevege seg til nestemann på lista.

 

Forsvaret og keeper er også nesten godt nok. Jeg ser at Villas-Boas tviler på Assou-Ekotto, og kanskje får Danny Rose sitt gjennombrudd, men har han potensial til å bli bedre enn Assou-Ekotto? En som i alle fall ikke har det er Kyle Naughton, en svært ordinær back. Forhåpentligvis fortsetter Tottenham med Assou-Ekotto, som på sitt beste er en toppspiller. Det samme er Lloris, Walker og Vertonghen. Ingen av disse tre siste er det vits å vurdere å erstatte. Men midtstopper nummer to er ikke god nok. Det vil si, Kaboul er det, men hvordan er han etter sin langvarige skade? Er Kaboul i toppform, så er ikke dette noe tema. Da kan Tottenham spille med Vertonghen og Kaboul og ha kanskje Premier Leagues beste stopperpar. Men steget ned til nestemann er for stort. Dawson og Caulker er svært begrenset i sitt spill. Dawson kan ikke beregne innlegg og Caulker kan ikke forsvare seg mot kjappe driblere. Begge to er ok, men de koster også poeng. Klare punkter der Tottenham kan forbedre seg, hvis man tenker seriegull.

 

Spennende blir det også å se sesong to til Sigurdsson, Dempsey og Holtby. Alle tre er spillere jeg har kritisert tidligere på denne bloggen. Litt som med Dawson og Caulker er de ikke helt i toppklasse. Spesielt har jeg problemer med å finne ut av hva Holtby er god på. Mange hevder at han vil komme nå etter å ha blitt ”integrert” i troppen, men var ikke prestasjonene hans litt vel langt under pari denne våren? Mistanken er at Holtby rett og slett er et feilkjøp. Dempsey kritiserte jeg fordi Tottenham brukte mye midler (overgangssum og lønn) på en gammel angrepsspiller. Dempsey har kvaliteter, han kan score mål, men det blir ikke stabilt godt, og det ligger i alle fall ingen investeringsmulighet i ham. Gylfi Sigurdsson blir jeg ikke helt enig med selv om. Han kan glimte til, men til nå for sjelden. Likevel, det ligger noe der. Spørsmålet blir vel om han får nok sjanser til å vise seg frem. Han faller fort inn i kategorien innbytter.

 

Midtbanen trenger også en utrenskning. De tre nevnte stjernene Paulinho, Sandro og Dembélé hører ikke hjemme i samme tropp som Parker, Huddlestone og Livermore. Og det hadde vært bra økonomi for Tottenham nå å selge disse siste tre, sammen med Dawson, Naughton og Caulker. Skjønt, i samme slengen, selg Holtby, Adebayor, Demsey Defoe og Townsend også. Alle disse er det mulig å få bra med penger for, for Tottenham har ingen bunnløs pengesekk, slik City eller Chelsea har.

 

Jeg har ofte sett det for meg. At Bale, Sandro og Dembélé blir satt opp på samme lag i tre mot tre, og Huddlestone står der sammen med Adebayor og Holtby, bryter sammen og sier: ”Trener, det er feige lag!”

 

Denne utrenskningen høres voldsomt ut, men øyeblikket for Tottenham er nå. Det kan gå mot en katastrofe, med salg av Bale og forsatt Dawson og Adebayor på laget. Eller det kan skje en liten omveltning, der man selger unna daukjøtt og erstatter det med flere typer som Chadli. Da kan det også bli enda flere positive anmerkninger på den stadig pågående bedømmelsen av Villas-Boas’ tid som Tottenham-manager. Jeg håper han snart vipper meg over fra å tvile, til fullt ut la meg begeistre. Men da må han kjøpe mer!

 • Becks107

  Leandro Damião hadde passet godt inn i Tottenham. Men han havner vell i Napoli.

 • Ronaldo2000

  Verdensklasse spiller= En spiller som er blant topp 5-10 spillere i verden i sin posisjon. Kan fint ramse opp 5-10 spillere som er bedre enn Sandro og Dembele. Er også usikker på om Paulinho kan kategoriseres som verdensklasse spiller, men er vanskelig å si før etter denne sesongen.

  • Juninho75

   Paulinho er helt klart verdensnklasse etter at han var med å senke Spania og vant prøve-VM

   • Ronaldo2000

    Er egentlig litt enig, men er spent på hvordan han gjør det i PL. Tror personlig han kommer til å bli en suksess.

   • Ronaldo2000

    Skont

  • arildstavrum

   Er ikke mange defensive midtbanespillere jeg ville ha byttet en skadefri og i form Sandro med…

   • Ronaldo2000

    Derfor han ble solgt til QPR?

 • Anders

  Leser at du er ganske kritisk til spillere som Siggy, Holtby og Dempsey, med en signering som Paulinho får vi den bredden vi har lengtet etter på midtbanen med spillere som nettopp Dempsey, Siggy, og Holtby som “Reserver” det er ikke så mange lag i PL som kan vise til den samme bredden sentralt. Når vi snakker om forsvaret så er start 4eren veldig bra, men blir tynt om en Vertonghen blir langtidsdkadet etc. Så har vi jo spissproblemet som jeg må si meg ganske så enig med at vi ikke kan ha Adebayor og Defoe som de eneste i stallen. Soldado hadde vært en perfekt signering i mine øyne. COYS 🙂

  • arildstavrum

   Litt for mange ok innbyttere… Trenger noen som leverer ved siden av Bale.

 • Maddo_X

  Tror ikke vi helt har samme oppfatning når det kommer til “verdensklasse”. Paulinho er jo forsåvidt i nærheten, men Dembele og Sandro? Neppe..

  • Hengag

   Ettersom at du åpenbart ikke følger Tottenham, så har du vel trukket dine konklusjoner via FIFA. Démbéle og Sandro viste ekstremt gode kvaliteter i sine roller forrige sesong. Synd at Sandro ble skadet, men han ble blant annet koblet til United i høst. Dembélé har en del å gå på ennå, men de kvalitetene han har inne er verdensklasse og enhver som har fulgt Tottenham vet dette. Greit, de er ikke Xabi Alonso, Schweinsteiger, Gerrard osv. Men de kunne sklidd inn i 11´eren til mange toppklubber i verden.

  • arildstavrum

   Dembele og Sandro er definitivt det.

   • Maddo_X

    Vel vel.. Tror man kan nevne ganske mange i samme posisjon som er bedre.

   • Fredrik Svendsen

    Jeg undrer om dine nevnte “verdensklassespillere” dembele og sandro hadde spilt fast på et “Verdensklasselag” som Barca, RM,Manu,Chelsea ? Disse du nevner Arild, hadde ikke kommet inn på Liverpool engang !

 • Hengag

  Enig i mye av det som skrives her, men jeg tviler ikke stort på AVB som manager i Tottenham. Hvis det er noe han skal kritiseres for, så er det kjøpene han gjorde foran forrige sesong. Dempsey er etter min mening det dårligste kjøpet og da ser jeg på overgangssum, lønn, alder og prestasjoner. Sant skal sies at dette var et hastekjøp og slike kjøp pleier som regel å slå dårlig ut (etter det jeg har observert).

  Kjøpene av Sigurdsson, Démbéle og Vertonghen er jeg egentlig veldig fornøy med og dette er spillere en klubb som Tottenham trenger. Greit, så spiller ikke Sigudsson fast, men han kom inn og gjorde noen veldig gode matcher i fjor, men han hadde ikke hellet med seg hver gang.

  Når det gjelder kjøpet av Holtby, så vet jeg ikke helt hva jeg skal si enda. Han kommer inn midt i sesongen og kastes ut til ulvene ganske kjapt. Han spilte vel ikke mer enn 3 matcher hvor mye stemte for han, men likevel så ser jeg en del kvaliteter som er viktige å ha i et lag. Han legger for eksempel ned ekstremt mange meter i løpet av en kamp og den insatsviljen han viser frem skal man lete lenge etter. Han er også en relativt god spiller med ball i beina, men har ikke klart å vise dette ordentlig frem så langt. Det jeg ser er en ung tysker som mangler det lille ekstra akkurat nå, men som kan utvikle seg til å bli en klassespiller i Tottenham og PL. Gi han en sesong til og i 2014/2015 sesongen tror jeg han kommer til å vinne mange Tottenham-hjerter.

  Det vi trenger nå er å kvitte oss med det du kaller daukjøtt (ikke Caulker ettersom at han er et av de største stoppertalentene i PL) og hente inn 2-3 klassespillere til. Lysten på en ordentlig god venstreback som ikke holder på å gi meg hjerteinfarkt hver gang han skal drible som bakre mann. I tillegg så MÅ vi ha en ny spiss og dette må prioriteres foran alt nå. det er så viktig at vi får inn en klassespiller der foran. Synd at vi kastet bort penger på Ade, som var den største av de største skuffelsene forrige sesong, huff.

  AVB er rett mann for Tottenham.

  • arildstavrum

   Jeg er som sagt usikker på AVB, og kjøpene han gjør er jo en avgjørende del av hans managergjerning. Faktum er at Redknapp fikk laget på 4. AVB på 5. Jeg sier ikke at jeg vil ha tilbake Redknapp, men jeg er ikke helt i hallaluja-stemning over AVB heller ennå.

 • Thomas Birkeland

  Vi må ta med i beregningen her at Holtby, Dempsey og Gylfi har alle blitt plassert i posisjoner som ikke er “deres”. Jeg har mine tvil til at de er topp 4 materiale, men ville likt å se Holtby spille der Bale spilte mye denne sesongen – nr 10 rollen. Holtby spilte meget fra for u-laget til tyskland nå i sommer. Få på plass Soldado nå, så er laget med å slåss om topp 4! COYS! <3

  • arildstavrum

   Svæææært skeptisk til Holtby…

 • bernhardmuhle

  Har alltid vært enig med innleggene dine Arild, men jeg håper på verken Soldado eller benteke/lukaku. Jeg håper på dzeko inn portene, det virker ikke helsprøtt? I tillegg til en remy eller insigne som back up. Så leste jeg i den spanske avisen AS (vet ikke hvor troverdig avisen er) at Tottenham har kontaktet real madrid ang. overgang for coentrao, med disse tre inn kan det bli virkelig morsomt for spurs fans neste sesong

  • Knut Del Piero Engmann

   Insigne som backup er meningsløst. Han er altfor god til å brukes som det! Han hadde tilført laget enormt mye kreativitet og uforuttsigbarhet!

  • arildstavrum

   Dzeko har innimellom dette noe slappe overseg som Adebayor har, og er med det en spiss som ikke får 100 prosent ut av potensialet. Coentrao synes jeg ikke er noe bedre enn Assou-Ekotto. Personlig håper jeg Tottenham bruker pengene sine andre steder.

 • tornaldo

  Nå skal ingen spillere omtales som suksesskjøp før de faktisk har bevist hva de kan i PL. Alle husker vel f.eks Kleberson som spilte fast på Brasil da de vant VM, men som floppet i Man Utd. Veron er en annen. Paulinho er en spiller jeg liker og som jeg tror vil bli bra, men dette er ingen garanti. En annen ting jeg tenker på er kontinuitet og lagmoral. 5 av spillerene Stavrum vil ha bort er engelske og flere av de er fostret opp eller har vært i Tottenham i flere år.Det gjelder om å få spillerene til å spille sammen og bruke de ulike styrkene til å få laget samspilt. Det er ikke bare å kjøpe og kjøpe, Arild. Det vet vel du?! Som Man Utd fan vet jeg at der er spillere vi har i troppen som ikke helt holder topp klasse, men vi kan ikke bytte ut hele laget med nye spillere for hver spiller har sin styrke som kan bli viktige over en hel sesong. Kjærlighet til klubben er en av disse store styrkene.
  Men for all del Mr Stavrum. Om du vil gå Newcastle i næringen, men med en belgisk vri, så får du stå for dette, men jeg heller til at en må prøve å få ut det beste av det en har og heller forsterke litt etter litt.

  • arildstavrum

   Det er vel en del andre land enn England jeg ville ha kjøpt spillere fra. Når jeg skriver om Tottenham , eller andre lag, så bryr jeg meg fint lite om hvilke land spillerne kommer fra. En god spiss må gjerne komme fra Færøyene eller Burkina Faso, så lenge han scorer mål…

   • tornaldo

    Var vel ikke kun en spiss du vil ha?! Du vil skifte ut størstedelen av troppen. Du med din erfaring bør vel vite at det å spille med hjertet utenpå drakten kan vær gull verdt. Det får du oftest når spilleren har tjenestegjort lenge eller er oppfostret i klubben. Kanskje du og andre meningsfeller mener at en hau med nye spillere er sundt for klubben din, men jeg tror ofte at dette faktisk kan ha motsatt virkning. Jeg er Man Unitedfan og håpe virkelig ikke at klubben min selger unna på nr 2 spillere som Smalling, Anderson, Cleverley eller Evans. Vet at disse er gode spillere i PL, men få lag som Manchester United kjemper mot har plass til disse spillerene i troppen sin. Men disse vil likevel vise sin verdi i enkeltkamper med gode spillere rundt seg. Det er dette jeg mener.

 • Daniel

  Jeg er enig i mye av det du sier, men å selge dawson er ejg helt uenig i. han var svært viktig for tottenham, han var en leder og en kriger som ryddet unna. Dette smittet over på spillere i flere matcher. Caulker er også en svært god forsvarsspiller som vil ta det neste steget snart.

  • arildstavrum

   Jeg ser kvaliteter hos begge de to, men skal Tottenham ta et steg til tror jeg ikke de to blir gode nok. De har så synlige svakheter, svakheter som kan være usynlige mot litt svakere lag, men so, over tid gjør at Tottenham ligger på 5. og ikke 1.plass.

 • spursman

  Hvis vi nå får inn en knakende god spiss i klubben i tillegg til de to signeringene vi har gjort så kan dette bli bra Arild ! Men skal vi ha ambisjoner om å være blant topp 3 så holder det nok ikke.
  Mulig førsterekka vår er god nok,men som du sier er nok troppen vår ikke god nok enda.
  Mange vil selge Ade ,men jeg lurer på om våre siste signeringer muligens kan gjøre det slik at han får mer innlegg på seg i boxen der har utvilsomt har sin styrke. Defoe derimot tror jeg ikke vil score mer uansett hvilke spillere som stablet rundt han.
  Savner den kreative spilleren på midten,men når slike ikke er å oppdrive skjønner jeg at klubben satser på et annet system,og det er jo greit,fordi da får avb videreført sitt eget system selv om han ikke har en moutinho…
  Vi vil nok få se et spurslag som vil forandre seg litt fra i fjor,og hvis midtbanen vår vil være skadefri skal det pinadø bli noe å bryne seg på.
  Sandro,dembele,paulinho,Lennon,townsend og han siste gutten som backup,ja det kan bli spennende. Men det er jo ikke garantert at signeringene vil slå til,og hvor står vi da ???
  Vi har to gode stoppere i Kabul og vertongen, og Kabul kan brukes i Sandro sin rolle uten problemer så føler at vi er bra der.
  Bale blir og han vil utvilsomt spille en stor rolle denne sesongen,ja muligens sin største i sin karriere. Håpet er at han brukes rett og med fornuft slik at han ikke får slitasjeskader.
  Håper dempet,huddlestone,parker og livermore selges for å få inn cash til enda en forsterkning på midtbanen. Eller en Lukaku som du drømmer om.
  Får vi inn 2 gode spillere til denne sesongen så kan ingen si at Levy ikke har gjort sitt,og da er det kun opp til avb å vise hva han og spillerne duger til.

  • arildstavrum

   Jeg er litt fortvilet rundt Lukaku, for nå ser jeg at han begynner å gjøre det bra i Chelsea. Det er en type spiller som kaunne ha blitt snappet opp, i rett øyeblikk. Jeg tror han kan bli helt i verdensklasse… Og det ser jeg ikke at Adebayor blir. Han hadde en skandaløs sesong i fjor. Dette er det vikigste punktet for Tottenham å gjøre noe med.

 • Tommy Eide

  Si meg hvor har du fra at United har lagt inn bud på Bale?

  • Markus Knutsen

   Han har ikke peiling.

  • arildstavrum

   En del som meldte det… Kanskje var det ikke sant likevel, men i Sillhy season kan mye rart bli skrevet. Ikke allltid lett å vite hva som er sant eller ikke..

 • Markus Knutsen

  Du er ikke til å tro, Arild…

 • erik_p

  Bale blir nok å gå

 • Emil Lyngstad

  Du overvurderer tottenham. Bale er eneste verdensklasse spiller med kanskje Lloris. Verthongen, Paulinho, Dembele er hakket bak og Walker er litt bak dem igjen. resten av laget er ikke i nærheten av å være gode nok til å vinne PL eller være med i CL.

  • Spursmann

   minner deg på at vi endte 1 poeng bak Arsenal. Arsenal hadde 6 mer straffer en tottenham og vant en rekke kampen ene og alene pga det. Ja, og forresten.. Arsenal hadde kun 6 straffer denne sesongen noe som gjør at tottenham sitter igjen med 0. det er interressant fordi med kun 1 straffe kunne vi endt over arsenal 🙂
   Det er kun teoretisk selvfølgelig

  • arildstavrum

   Spillerne du her nevner, pluss Sandro og Assou-Ekotto er gode nok til å vinne PL. Kanskje også Chadli. Da mangler bare to…

   • Markus Knutsen

    Assou-Ekotto? Huff, bare gi deg. Finn deg noe annet å gjøre.

 • Amonyn

  Du hinter til at du mener Redknapp er bedre enn Villas-Boas, isåfall: Hva har du røyka? AVB har gått igjennom en sesong uten spiss. Adebayor presterte bra under Redknapp.

  Mange ville ting du ramser opp her, men det aller, aller sykeste må være at du vil selge Caulker. Et stort talent på 21. Du var vel en av de som ville selge unna daukjøttet Gareth Bale da han ikke presterte på topp ved 2008-10?

  • arildstavrum

   De hadde samme spiss, og Redknapp fikk litt mer ut av Adebayor. Og jeg skal legge meg flatere enn flat hvis Caulker blir like god som Bale!

   • Amonyn

    Redknapp fikk mer ut av Adebayor fordi Ade gadd. Han var bare på lån, og visste at han måtte prestere. Når han ble hentet permanent med Defoe som eneste konkurrent, kunne han bare slappe av og motta lønn.
    Tror ikke Caulker blir like god som Bale, men har et håp om en ny Ledley King i den fyren.

    • arildstavrum

     Enig i det første her. Men at Caulker skal bli en ny King, aldri.

     • Amonyn

      Neivel? De fleste av kvalitetene Caulker mangler er ting som kan komme med alderen og mer erfaring. Bortsett fra at han har vært elendig til å kommunisere med egen keeper, har han ivertfall overbevist meg om at han bør bli.
      Forresten enig med deg ang. Naughton. Synd, hadde troa på at han skulle bli noe stort.

     • arildstavrum

      Han er alt for svak defensiv 1:1. En del enklere å drible Caulker enn det var å drible King.

 • chelsea4e

  hva faen har du i mot Chelsea?

  • Spursmann

   han bare peker ut fakta? Han bare refferer til deres enorme pengesum. Du må ikke ta det som kritikk mot klubben.. 🙂

  • arildstavrum

   Dette var da ikke spesielt rettet mot Chelsea, var det vel?

   • chelsea4e

    du hvet godt hva du rettet det mot, jeg bare sier det sånn som jeg ser situasjonen på og, dette er ikke første gang du er i mot Chelseas bruk av penger osv, jeg skjønner at Chelsea er en rival for Tottenham, men det går ann å være litt mer profesjonell enn det du har vært til tider, det her er til tross jobben din !!

 • M Dawg

  Tror Adebayor kan gå mot en god sesong. Har vært skadefri og fått med seg pre-season med laget.
  Uansett må en ny spiss inn, håper på Soldado, Remy eller Benteke. Defoe ut.

  • arildstavrum

   Men gidder han? MItt “hat” mot Adebayor stammer fra at han ikke gidder å prøve. Skjønner ikke hvordan noen kan forsvare ham etter forrige sesong…

 • DiMatrix

  Tottenham og AVB tar alle på senga og lurer til seg Higuain. Da tror jeg det hadde blitt halleluja-stemning på WHL.

  • arildstavrum

   He he

   • jj

    higuain spiller for napoli

 • Heihopp

  “Parker, Huddlestone og Livermore. Og det hadde vært bra økonomi for Tottenham nå å selge disse siste tre, sammen med Dawson, Naughton og Caulker. Skjønt, i samme slengen, selg Holtby, Adebayor, Demsey Defoe og Townsend også.” Du vil selge 11 spillere? Du vil ikka ha innbyttere? Du vil ikke la viktige spillere hvile de minst viktige kampene? Du og du..

  • arildstavrum

   Det blir nok vanskelig å selge alle sammen. Men hadde det gått, du skjønner vel at jeg da mener klubben skal hente nye spillere?

   • Heihopp

    Joda jeg skjønner jo tanken. Men dette er jo ikke kvalitetsspillere så spurs hadde nok ikke fått noe voldsomme summer her til å hente inn nye for. 11 ut og 5 inn kanskje. Er jo greit å ha bredde. Caulker er jo ung og lovende. Samme med Holtby men han lider litt av at Bale spiller i hans favoritt posisjon. Dempsey leverer stort sett i PL mens resten kan prestere mot de antatt dårligere lagene. Adebayor e vel umulig å bli kvitt uten at spurs selv betaler mellomlegget mellom den lønnen han har nå og den evt klubber vil tilby. Grisk type.

    • arildstavrum

     Ja, det blir nok vanskelig. Men poenget mitt er at Tottenham nå har litt for mange spillere som holder et ok nivå. De skulle hatt enda flere topper, og kunne greid seg med færre spillere. Kan eksempelvis ikke være nødvendig med alle de backupspillerne på midtbanen. Hudd, Livermore og Parker. Disse kommer kunne vært erstattet av én klassespiller…

     • Heihopp

      Det er jeg enig i. Huddlestone og Livermore ser jeg ingenting i. Parker har vært en ok backup som fikk spille altfor mye siden Sandro ble langtidsskada. Men han er som en hvit ji sung park. Kan løpe i 90 minutter men ballkontroll og fotballspilling er fremmedord. De 3 og Adebayor burde prioriteres vekk. Adebayor er til tider god men forsvarer ikkje lønna si.

 • Robin van Carrick

  Adebayor er en klassespiller av de sjeldne når han bare gidder. På FIFA burde han ha 95, men som trekk burde han ha: “Gidder ikke å spille skikkelig”

  • arildstavrum

   Ganske stort minus å ikke gidde…

  • andreas

   vanpersi er god å kone på fiffa er god å valencia å kagawa

 • Gustav Lorås

  Jeg mener det viktigste for Tottenham er en kreativ midtbanespiller. Vi trenger en ny spiss og, men om Adebayor “gidder” er han verdensklasse. Det er et sjangsespill, men.. Mener også vi burde prøvd oss på Edin Dzeko, KLASSESPISS. Og han kan umulig ha en fremtid i City med; Aguero, Jovetic og Negredo på plass.

  Men som sagt mener jeg en kreativ midtbanespiller som kan åpne forsvar med overblikk, pasninger og teknikk er noe vi mangler til de grader. Sandro og Paulinho løper utrolig mye, men de er også veldig begrenset offensivt. Dembele er nesten komplett, en spiller jeg virkelig har som en favoritt. Guddommelig teknikk og sterk som en okse. Men du ser på han at han ikke har den beste pasningsprosenten, og ikke er så kreativ som vi trenger. Det burde jo være mulig å prøvd seg på en Hamsik eller Turan på Atl.Madrid. De burde ikke være helt umulig og få til.

  Daniel Levy og co må jo også tenke litt lenger fram. Er virkelig viktig at vi sikrer oss en topp 4 plassering! om vi får et lag denne sessongen som ikke er for langt unna mesteren, så kan det jo få Bale til å tenke at han kan oppnå alt han ønsker i denne fantastiske klubben. Er vell kansje ønsketenkning fra min side, men kansje ikke helt urealistisk heller? : )

  • arildstavrum

   Jeg savner også Modric…

   • Gustav Lorås

    Så du mener at det han presterte i Arsenal etter at Thierry Henry dro til barcelona ikke var verdensklasse? eller hva han presterte for oss den sesongen han var på lån var ubrukelig? Isåfall må jeg si meg sterkt uenig i det.. Ifjor var han en vandrende katastrofe, men kan jo hende han denne sessongen prester opp i mot sitt potensiale. Vi får nå bare håpe!

    Sikkert mange som er uenig i dette her, men jeg mener en Steven Fletcher også kunne vært en god signering. Kraftig undervurdert spiss, var jo på et tidspunkt toppscorer ifjor før han ble skadet

    En Demba Ba burde også være mulig å få hentet etter at både Torres og Lukaku mest sannsylig blir satset på, om ikke Rooney ankommer. Da blir han nr.1 med Lukaku som backup.

    Så om Klubben bare får ut fingeren skal det være fullt mulig å få hentet en ordentlig god spiss.

  • LiverpoolFanClub

   Adebayor er aldri (selv på sitt beste) en verdensklasse spiss, rett og slett ubrukelig.

 • Bjørn Skoglund Hansen

  Enig i mesteparten av det du sier, en type benteke kunne være gullet for tottenham, han er nesten en komplett angriper. Luftstyrke, avslutninger, tilrettelegger og hurtig. Dawson i form er også en grei spiller med hvis de vil kjempe om CL-spill eller ligatittelen så trenger de kvalitetsspillere, noe Dawson ikke er. Enig med at ving alternativene er svake, Chadli hadde vært bra, men de trenger også en til, et spennende alternativt for det er Salah fra Fc Basel, som blant annet storspilte mot Tottenham forrige sesong. Hadde vært om type hadde kjøpt en playmaker type også, noe som har manglet siden Modric ble solgt til Real Madrid. Kanskje Bayern München er villig til å selge en av de har, Kroos?

  • Gustav Lorås

   Tvilsomt at kroos er interessert i å gå fra mesterliga vinneren til en klubb som ikke er med i CL.. Men jeg er helt enig med deg.

   • Bjørn Skoglund Hansen

    Ja sant det, men med den midtbanerekken Bayern har så må det være minst av dem så blir misfornøyd med spilletiden, sier ikke at det blir Kroos, men lov å håpe 🙂

  • arildstavrum

   Noen må ut av Bayern etter hvert. Enig i det. Og Dawson er akkurat som du sier, ikke god nok for gull, men grei nok hvis man er fornøyd med 5. plass…

 • Gustav Lorås

  Jeg må bare spørre om det er noen som vet om det blir noe av Halilovic? Tin Jedvaj er jo klar for Roma.. var det bare rykter om Halilovic, eller ankommer han WHL? Da har man jo en ung og spennende spiller som er bedre enn Modric om noen år.

  • Amonyn

   Det gikk i vasken. Han hadde helt syke krav til både lønn, hus, utdanning til familiemedlemmer osv, så det ble ikke noe av.

 • EKTE Spurs-fan

  Jeg synes det er provoserende å se så mange journalister gå arbeidsløse når du faktisk får betalt for å skrive den dritten du skriver. og SLUTT å si at du er Spurs-fan for sånne fans som deg vil vi ikke ha!

  • Bjørn Skoglund Hansen

   Gi oss en begrunnelse da!!!

 • andreas

  va synes du om van persi

 • andreas

  å kagawa

 • Raymond Sjøstrøm

  Ser du hopper bukk over endringene AVB gjorde for f eks Bale sin rolle i laget. At han hentet inn en Lloris slik at forsvaret kunne stå høyere. Hvordan han underveis i sesongen tok grep når man i en periode slapp endel baklengsmål sent i kampen og det fungerte jo alle tiders.

  At man kan kvitte seg med par midtbanespillere er jeg enig i, at man trenger en spiss som leverer varene sesong etter sesong og at det er lov å dytte ens barn i retning av sitt eget fav lag..alt dette er også etter mitt syn rett 🙂

  At du vil kvitte deg med Dawson og Caulker er jeg sterkt uenig i. Det samme gjelder Holtby som desverre spilte ute av posisjon de fleste gangene han prøvde seg ifjor..likte det jeg så av han i u 21 vm..

  For å ikke spore helt av så er jeg ikke enig i dine vurderinger av spillerene (jeg synes walker hadde en forferdelig sesong ifjor men man så jo sesongen før at han har stort potensiale) og tviler på at det rette er å selge nesten halve stallen…..

  Men at dette laget blir spennende om man får inn en klassespiss..absolutt !!

  COYS

  • arildstavrum

   Jeg sier at jeg er usikker på Villas-Boas, kanskje er han den perfekte Tottenham-manager, men jeg er ikke helt overbevist ennå. Er mye som er bra i laget, og det som ofte gjør det så frustrerende, at det er så nærme å bli noe stort. Skal Tottenham vinne noe, da er ikke de nevnte Dawson og Caulker gode nok, men skal det fortsatt bli 5/6-plasser da er de ok.

   • Raymond Sjøstrøm

    Dawson har sine uvaner som f eks ruse i taklinger uten sikring – men mot en rekke spisser så er han en særdeles fin spiller å ha (mot sterke , fysiske spisser – ikke type aguero, Suarez osv). Caulker er ennå ung og var god i Swansea så han har jeg tro på..litt mer erfaring så har man nok en gang en god egenprodusert spiller i midtforsvaret til Spurs.

    Ang AVB så ville jeg ha Arry vekk i feb det året han fikk fyken og lanserte to kandidater..klinsmann nr 1 og AVB som nr to så jeg har troen på han. Spillerene virker å like hans tilnærminger til kampene hvor man hver uke fokuserer på nye ting på trening som er viktig mot den og den motstanderen.. ung og ambisiøs trener som tok over en ung og ambisiøs spillergruppe – i tillegg er han ikke redd for å bruke unge spillere og det er fint for det gror bra i ungdomsakademiet til Tottenham.

    Man mangler nå kanskje bare en klassespiss for å kunne utfordre helt der oppe – det er pokker ikke så gale når man ser på hvilken økonomiske forutsetninger Spurs har i forhold til en del av dem andre toppklubbene..

    Vi som har opplevd det trauste 90 tall (med unntak av fa cup vinst og noe ligacup) så er dette fine år for oss med liljehvitt hjerte … kanskje blir det ennå bedre enn 80 tallet – og med to dare is to do..fin angrepsfotball…

    Spurs har kanskje aldri vært nærmere enn nå å kunne kjempe om gull og heder… trenger ikke bytte ut halve stallen…bli kvitt noen fringe players i midtbaneleddet og få inn spissen du etterlyser så kan det her bli veldig, veldig artig 🙂

    • arildstavrum

     Jeg sier ikke at det er “gale”. Men skulle ønske at Spurs tok enda et steg til, slik at de kunne bli med i gullkampen i år.

     • Raymond Sjøstrøm

      Vi er enig i det 🙂 … Er bare uenig i at man skal selge 11 spillere og er skeptisk til en del av navnene du nevner da jeg mener de har en framtid i klubben … og så er jeg litt mer begeistret for AVB enn hva du foreløpig er 🙂 … Få inn en spiss så er jeg for min del nøgd..kanskje også McCarthy hvis ryktet om Dembele og operasjon stemmer (noe jeg tror og håper bare var tull) !!

      lykke til 🙂

     • arildstavrum

      …og så må man vite mer om Vertonghens skade i dag…

     • Raymond Sjøstrøm

      AVB

      “He might have sprained ligaments in his ankle so we obviously need the MRI to know the full extent of the injury. He has some range of movement, which gives us some indication that probably it may not be too long. [It] Depends on the extent (of the injury) from the MRI. I think because of the range of the movement that he has I think we have the possibility he will be back for the start of the season.”

    • spursman

     Vi slår ikke 90 tallet engang his vi ikke forsterker vesentlig….

     • Raymond Sjøstrøm

      Trenger ikke forsterke vesentlig – tror man skal stikke fingeren i jorden å innse at Spurs for tiden gjør det særdeles bra når man ser hva man konkurrerer mot og hvilke rammebetingelser Tottenham har i forhold til dem andre klubbene (håper dog vi snart får et lite cupeventyr igjen – en pokal i f a cupen hadde gjort seg). Får håpe man snart kommer i gang med stadionbygging – blir viktig å høyne inntektene i framtiden om man skal henge med..

   • Håkon André Winther

    Han er ihvertfall ikke stabil nok enda. Mye av den downperioden dere hadde sist sesong kan nok helt sikkert knyttes litt til enkelte disposisjoner som ble gjort.

 • Gunnar Ringen

  Leste her om dagen at Benteke trakk overgangssøknaden og signerte ny kontrakt. http://www.tv2.no/sport/fotball/england/premierleague/benteke-trakk-overgangssoeknaden-signerte-ny-villakontrakt-4090627.html. Men obviosly enig i, at dere trenger en kraftspiss i Benteke/Lukaku-kategorien. Tror for øvrig begge blir vanskelig å lande. Men med inntoget av Negredo og Jovetic, har vel Dzeko insett at jaktmarkene burde revurderes. Higuain som ikke orker konkurransen i Madrid eller en Cisse som nekter å spille i magpies’ nye drakter hadde vel heller ikke vært feil? Håper hvertfall Ade blir kastet ut. Det du skrev om Bale i falsk nier, hadde hvertfall vært dødskult å se i blant, men på mange måter ingen utvikling fra fjorårssesongen.

  • arildstavrum

   Enig, men synes av og til at Dzeko har litt samme fakter som Adebayor…

 • InfamousBryn24

  Og der røyk kneet til Vertonghen!

  • arildstavrum

   nei og nei, håper det ikke er så alvorlig…

 • WhyTheFaceLotsOfLove

  Du vil vel også selge Coulibaly, Coulthurst, Adam Smith, Tom Carrol, Zeki Fryers og resten av de unge som ikke går rett inn på A-laget (sikter til at du vil selge Caulker, Townsend og Holtby som fortsatt er unge spillere). Synst du skriver noe dumt, men du har en del gode ting her, f.eks at det blir denne sesongen som vil bestemme om AVB blir en suksess(Forrige sesong var bra, vi fikk rekord i BPL poeng, vi har fått en verdensstjerne i troppen og fått inn gode forsterkninger, men var uheldige. Det var starten av sesongen i fjord som ødelagte mye) og å kvitte seg med noen av de spillerne som ikke kommer til å bli til noe hjelp (Parker, Adebayor, Livermore, Huddlestone og Dempsey, MEN ikke selg Defoe, da vil vi stå med alt for få spisser). Har også tro på at Gylfi kommer til å slå til i år, ble god mot slutten av sesongen i fjord og mange kamper ble det ikke farligheter før han kom inn. Mener også at Dawson er god nok, han var med i troppen som skaffet oss CL plass under Harry og har klart å kjempe seg til fast plass på laget, men begynner også å aldres litt og tror Caulker kan ta over hans position og til og med kanskje bli den nye King.

  Laget mitt vil bli:

  Lloris

  Walker——-Kaboul/Dawson—-Vertongen——Rose

  Dembele——-Paulinho——–Sandro

  Chadli/Lennon———Bale

  Soldado (nå som Benteke virker tapt)

  Det er utrolig vanskelig å velge ut innbyttere og høyreving der man kan velge både Chadli, Lennon, Townsend og evt. Sigurdsson. Stopperparet kommer an på hvilken form Kaboul er i når han kommer tilbake, men i framtiden ser jeg at dette kommer til å bli en konkurranse mellom Kaboul, Vertongen, Caulker og Fryers. Og DERSON Bale drar NESTE sesong ville jeg satt inn Sigurdsson i den positionen han spiller i(Litt mer innover i banen enn ren ving).

  Og det er viktigt med bredde i stallen 😉

  COYS

  • arildstavrum

   bredde er viktig, men Dawson, Rose og Lennon er for svake som førstevalg hvis man skal vinne Premier League… (Selv om Lennon kan spille noe…)

 • fgunners

  Hahaha stakkars Spurs mennesker som drømmer og drømmer.. Den og den spillern, best i nordlondon. Hahaha. Skandale lag med adeskadet på topp. Dere vil aldri forbi Arsenal. Men herregud bare å diskutere her. Skjønner ikke at dere tør å drømme om spille som dzeko, soldado osv når dere ikke er i CL. Men typisk Scums å drømme. Dere blir jo alltid knust.

  • JonasKopp

   idiot

 • Hans Jørgen Kile

  mange gode poenger her, men jeg er uenig med deg i Gylfi Sigurdsson. Med det tøffe kamp programmet som faktisk er så er han gull verdt (både økonomisk og ellers mtp bra innstilling) i troppen som en superinnbytter i de heftigste oppgjørene og god nok til å dominere mot de antatt svakere lagene i PL. Og tilslaget hans har forbedret seg markant siden ankomsten.

  • arildstavrum

   Kult at du er uenig i meg angående Gylfi, i og med at jeg skriver at jeg ikke blir enig med meg selv om ham. Greit å beholde ham og prøve litt til, men han overbeviste heller ikke helt første sesong…

 • Guest

  Christian Eriksen er en mann vi virkelig kunne a bruk for. Klassespiller om er ung og kan forbedre seg masse hos oss. Tenk Dere dette laget

  —————————-Lloris————————–
  Walker – Kaboul – Vertonghen – Rose/Assou Ekotto
  ——————-Sandro———Paulinho ————
  ——-Bale——–Eriksen/Dembele—–Chadli/Lennon
  —————————Soldado————————-

  Bare jeg som mener dette laget er sterkt nok til å kunne være med helt i toppen? Begynner å bli utålmodig.. Virker som Soldado er ganske sikkert nå. selv om jeg ikke er helt enig i den, er han for all del en veldig god spiss.

  Vi må ihvertfall få signert inn en Playmaker og spiss snart… Vi har ventet så lenge nå at de beste spillerne allerede har byttet klubber. Skjønner det meste med nye spillere handler om Bale blir værende eller ikke, Og om det er sant at Real Madrid har kommet med et bud som vill være overgangsrekord, kan vi ikke beholde han.. Han er en klassespiller. Vår beste, og ligaens beste. Men man kan ikke drive en klubb fornuftig om man avviser et sånt bud.. det går på sin egen urimelighet.

 • Gustav Lorås

  Christian Eriksen er en mann vi virkelig kunne ha bruk for. Klassespiller som er ung og kan forbedre seg masse hos oss. Tenk Dere dette laget:

  —————————-Lloris————————–
  Walker – Kaboul – Vertonghen – Rose/Assou Ekotto
  ——————-Sandro———Paulinho ————
  ——-Bale——–Eriksen/Dembele—–Chadli/Lennon
  —————————Soldado————————-

  Bare jeg som mener dette laget er sterkt nok til å kunne være med helt i toppen? Begynner å bli utålmodig.. Virker som Soldado er ganske sikkert nå. selv om jeg ikke er helt enig i den, er han for all del en veldig god spiss.

  Vi må ihvertfall få signert inn en Playmaker og spiss snart… Vi har ventet så lenge nå at de beste spillerne allerede har byttet klubber. Skjønner det meste med nye spillere handler om Bale blir værende eller ikke, Og om det er sant at Real Madrid har kommet med et bud som vill være overgangsrekord, kan vi ikke beholde han.. Han er en klassespiller. Vår beste, og ligaens beste. Men man kan ikke drive en klubb fornuftig om man avviser et sånt bud.. det går på sin egen urimelighet.

 • Andre Vågnes

  Hva sier du nå Arild, med Capoue på vei inn, Soldado inne, Contreau på vei?? Ryktes også om bud på Pjanic, tegn på Bale ut? Som du sier pengesekken er vel ikke bunnløs… Selv svært optimistisk med eller uten Bale faktisk, men Contreau og midtstopper må inn (selv om Capoue kan bekle denne rollen). kanskje også en spiss til, ser ut som Villas Boas kommer til å spille med 1 spiss, og da tror jeg ikke Defoe er rette alternativet til Soldado.. Adebayor kan nok det, men han er ikke god nok..

  • Vegar Ormaasen

   Han skrev denne 21.juli, da..!